Berdakwahlah Untuk Memberi

“Erti Hidup Untuk Memberi”

Slogan yang amat sinonim dengan www.saifulislam.com , Antara penulis blog yang aku kagumi kerana kekentalannya dalam MEMBERI melalui entri-entri yang mengetuk jiwa dan perasaan.

Apa yang anda faham dengan dakwah?

Jika anda berpendapat bahawa menyertai kumpulan dakwah itu hanyalah dengan hadir ke program, komited pada usrah atau sekadar untuk membaiki diri, kefahaman anda belum lagi lengkap.

Dakwah bukan sekadar untuk membaiki diri atau hadir ke program semata-mata, kefahaman dakwah yang sedemikian akan menatijahkan kemandulan amal yang amat berbahaya. Benar hadir ke program adalah penting, membaiki diri adalah sangat penting, namun apa yang dituntut apabila kita menyertai kumpulan dakwah adalah bagaimana kita merancang untuk memanfaatkan potensi diri bersama-sama ahli kumpulan yang lain untuk MEMBERI dalam segenap aspek kehidupan, memberi impak kepada masyarakat disekeliling kita kearah yang lebih baik.

Fahamilah Islam dengan cara yang betul, amalkanlah Islam dengan cara yang betul, ajaklah orang lain untuk bersama-sama memahami dan beramal dengan Islam sepertimana yang difahami oleh Rasulullah dan para sahabatnya.
kita ini manusia…

No comments:

Post a Comment