ANWAR IBRAHIM DI ADELAIDE

Inshaallah esok tokoh pembangkang Malaysia penuh kontroversi akan berada di Adelaide. Memberi syarahan di Elder Hall pada 530 pm - 630 pm. Beliau juga dijadualkan untuk memberi khutbah di Masjid Wandana pada jam 130 tengahari esok. Walaupun ada arahan mengarut supaya pelajar tajaan tidak hadir, namun saya tetap akan hadir untuk mencambah fikiran dan melihat karisma beliau dalam berucap secara live. Walaupun banyak idea beliau yang sentiasa kontroversi, tapi Anwar Ibrahim tetap adalah tokoh yang mempunyai karismanya yang tersendiri. Rugi jika peluang sebegini tidak dapat dimanfaatkan.

Ustaz Fathul Bari juga akan ke sini hujung minggu ini untuk beberapa program ilmu anjuran Kelab UMNO Adelaide. Walaupun terlibat dalam UMNO dan sekarang sedang berkempen untuk jawatan dalam pergerakan pemuda, namun UFB adalah tokoh yang amat saya hormati kesarjanaannya. Beliau juga sangat matang dalam berhujah dan tidak menggunakan bahasa kasar dan menghina dalam kuliahnya. Cuma mungkin ada beberapa pendapatnya yang kontroversi.

Saya akan cuba menyusun masa untuk bersama dengan dua tokoh besar ini. Bukan selalu kesempatan begini hadir dalam hidup.


No comments:

Post a Comment