Dari Mana Datangnya Makhluk-Makhluk Ganas Ini?Hari ini perasaan ku bercampur baur, geram,marah,sedih. Geram dan marah terhadap penjenayah-penjenayah yang telah membunuh dengan kejam 'Ustaz' Khairuddin dalam tragedi rompakan stesen minyak di Kuala Kangsar. Tiada langsung belas kasihan ditunjukkan oleh penjenayah-penjenayah ini. Hanya kerana RM1000, seorang insan soleh dibunuh dengan kejam tanpa belas kasihan.

Sedih hari ini melihat gambar isteri dan anak-anaknya yang hilang tempat bergantung. Sedih melihat anaknya yang masih bayi yang telah kehilangan dakapan dan kasih seorang ayah.

Dari mana datangnya makhluk-makhluk yang ganas ini, kemanakah hilangnya perikemanusiaan mereka, apakah mereka ini tiada ibu, tiada ayah, tiada anak, tiada saudara mara. Apa perasaan mereka kalau anak mereka dibunuh didepan mata?

Manusia hari ini kian hilang pertimbangan, akibat jauh dari iman, nyawa manusia seolah tiada nilaian, dimana hilangnya belas kasihan?

Aku harap agar pihak polis segera menangkap syaitan-syaitan yang kejam ini, tidak selayaknya mereka ini bergelar manusia mahupun binatang, kenakanlah hukuman yang setimpal buat mereka didunia ini, hukuman untuk mereka diakhirat sedia ternanti.

Mari kita sama-sama mohon perlindungan dari Allah dari kezaliman manusia, Malaysia hari ini seolahnya telah tidak selamat lagi untuk diduduki, pembunuhan dan rompakan disana sini, inikah harga sebuah pembangunan? Jika inilah harganya, aku lebih rela memilih untuk hidup dalam kampung-kampung yang tiada pembangunan asalkan disana ada sebuah keamanan.

No comments:

Post a Comment