Banyaknya Idea Sedikitnya Masa

Bulan Mac 2010 adalah antara bulan yang paling mencabar setakat ini. Dengan perjalanan berkereta ke sana dan ke sini bermula dengan seliaan praktikum(Melaka) pada minggu pertama, diikuti balik kampung(KL + Pahang) pada minggu kedua dan ketiga, mengiringi pelajar( Melaka) pada minggu ke empat, ditambah pula dengan urusan permohonan ke universiti luar negara yang rumit dan pelbagai serta ditambah lagi dengan menguruskan penjualan kereta Perdana kesayangan (sedihnya uhuk uhuk) kerana kos selanggara yang semakin meningkat, masa dirasakan berlalu begitu singkat dan setiap saat dirasakan begitu berharga.

Banyak idea-idea untuk mengisi blog ini tentang pengalaman berkelana ke Melaka dan juga tentang beberapa isu tempatan masih hanya tinggal di dalam kepala dan masih belum sempat dijelmakan dalam bentuk bit-bit data untuk tatapan pembaca blog.

Begitu banyaknya idea tapi betapa sukarnya untuk mencari masa yang sesuai buat menulis catatan-catatan buat penambah bekalan di hari perhitungan nanti. Moga Allah akan terus memberiku kekuatan untuk menjadi hambanya yang berjaya dalam kehidupan di dunia dan yang lebih utama pada kehidupan abadi di alam akhirat nanti.

No comments:

Post a Comment